Verlies vier speelsters aderlating HV Angeren

Verlies vier speelsters aderlating HV Angeren

Angeren – De handbalsters van HV Angeren beginnen morgen met een onzeker gevoel aan het nieuwe seizoen in de eerste klasse van de afdeling Oost. 

De ploeg raakte na de degradatie uit de regioklasse vier bepalende speelsters (voorlopig) kwijt. Feber Janssen, de laatste jaren keepster, en topschutter Daphne van de Koppel stopten wegens hardnekkige blessures. Lianne ten Broeke revalideert voorlopig van een zware knieblessure en ook Emma Noordman verdween uit de hoofdmacht. Voor Feber Janssen was het een zware beslissing om een punt te zetten achter haar handbalcarriëre. De keepster scheurde eind vorig seizoen voor de tweede keer haar voorste kruisband af en hakte na lang wikken en wegen de knoop door. Het is niet niks na dertig jaar, bekent Janssen, maar ik wil het risico niet meer opzoeken. Handbal is wat dat betreft niet de ideale sport.
Coach Wim Leenders, die Wim Snijders opvolgde, is voorzichtig met zijn doelstelling. Een plek in het linker rijtje zou mooi zijn. Maar we hebben wel een heel jonge groep met veel speelsters van 18,19 en 20 jaar. Het is even afwachten hoe dat uitpakt.
Leenders heeft komend seizoen twee dochters onder zijn hoede. Naast Suzanne kwam ook Laura Leenders, afkomstig van HV Huissen, de gelederen versterken. De selectie is verder aangevuld met jeugdspeelsters. Leenders: De meerjarenplanning is om weer terug te keren in de regioklasse. Die capaciteit is er bij Angeren. We laten de meisjes uit de A-jeugd op donderdag al met de selectie meetrainen om alvast aan het niveau te wennen.
HV Angeren begint morgen met de zware uitwedstrijd tegen de reserves van eredivisionist Dalfsen. Dat is aardig pittig, verwacht Leenders. Ik zie Dalfsen 2 als een van de titelkandidaten. Bovendien missen we morgen Ilse Tijssen, die nog op vakantie is.
No Comments

Post A Comment