Grote opluchting HV Angeren na cruciaal duel

Grote opluchting HV Angeren na cruciaal duel

Lieke Hegeman neemt namens Angeren het doel van Erix onder vuur. foto Fons Sluiter

GENDT – De opluchting in de Gendtse sporthal Walburgen was zaterdagavond voelbaar. Het duel met Erix werd door de handbalsters van HV Angeren vooraf als cruciaal bestempeld. In de slotfase werd een inhaalrace van de bezoekers uit Lichtenvoorde net op tijd gestuit: 24-22.

“We wisten dat het moeilijk zou worden, maar ik had ondanks de geringe voorsprong geen moment het idee dat het nog fout kon gaan”, was coach Henk Leenders na afloop zelfverzekerd. Angeren is door de overwinning de nieuwe koploper van de tweede klasse B en gaat voor de titel. De kracht zit volgens de speelsters in de breedte van de selectie. “We willen allemaal graag spelen en daardoor houden we elkaar scherp”, zei Lieke Hegeman, dit jaar doorgebroken in de hoofdmacht van Angeren. Maar in die breedte schuilt ook een probleem voor Leenders, de coach die in de zomer het stokje overnam van Hans Wissing. “Angeren beschikt dit seizoen niet meer over een tweede team, waardoor de groep te groot is geworden, net als de verschillen tussen de speelsters onderling.”

Hegeman (21) hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over haar positie in het team. De Angerse doorliep de volledige jeugdopleiding en klampte zich na haar debuut vast aan routiniers als Ilse Tijssen en Lot Oosterink, die met Angeren ervaring hebben op een hoger niveau. Zaterdagavond liet Hegeman met vijf treffers en een goede wedstrijdinstelling zien dat haar generatie zich steeds nadrukkelijker laat gelden.”Het is voor mij persoonlijk niet zo belangrijk wie er scoort, want het gaat echt om het team”, bleef Hegeman bescheiden. Ook ziet ze genoeg verbeterpunten in haar eigen spel. “Het was vandaag persoonlijk iets minder dan vorige week. Maar ik leer heel veel van trainer Henk Leenders. Vooral in het verdedigen merk ik dat het steeds beter gaat. En als je het goed doet, krijg je vertrouwen. Ook van de oudere speelsters in het team. Zij kennen de fijne kneepjes. Dat is prettig.” Die routiniers drukten de jongere speelsters één ding op het hart: een tomeloze inzet etaleren. Hegeman: ,, We moesten hard werken om die overwinning over de streep te trekken.” Dat dit lukte , was mede te danken aan enkele belangrijke doelpunten van Karlijn Hoogveld en een prachtige lob van Ilse Tijssen bij een stand van 23-22. “Van zo’n treffer krijg ik echt een kick”, was Hegeman euforisch. Maar echt goed voor de hartslag van coach Leenders was het ook niet. “De dames bewaren soms de rust niet. Dan wordt het nog onnodig spannend. Zeker tegen zo’n ervaren tegenstander als Erix.” De Bemmelse oefenmeester sluit zich graag aan bij de ambitie van Angeren om dit jaar kampioen te worden, maar heeft ook zijn twijfels. Leenders: “Ik ken de hele competitie niet. Tegenstanders en scheidsrechters zijn nieuw voor me. Ik ga daarom vooral van onszelf uit.”

HV Angeren-Erix: 24-22 (12-9)

Doelpunten Angeren: Karlijn Hoogveld (7), Lieke Hegeman (5), Emmy Hendriks (5), … (3), Anouk Scholten (2), Ramona Bouwman en Ilse Tijssen.

 

Bron: De Gelderlander

 

No Comments

Post A Comment