Teambuilding helpt Angeren

Teambuilding helpt Angeren

Handbalsters doen spelletjes en prikken een vorkje voor ze FBC genadeloos afserveren.

Door Eugine Janssen

ANGEREN – HV Angeren heeft zaterdag in de Gendste thuishal Walburgen flink uitgehaald tegen FBC uit Aerdt: 31-17. De handbalsters blijven door deze overwinning ongeslagen aan kop van de tweede klasse. HV Angeren kwam enigszins stroef uit de startblokken en dat had volgens aanvoerster Emmy Hendriks een reden “We hebben de afgelopen week maar één keer getraind. We hebben namelijk ook een avond besteed aan teambuilding. Samen wat gegeten en spelletjes gedaan. Het is goed om elkaar ook zo eens buiten de sporthal te zien.” De grootste verbazing over de goede prestaties van haar ploeg is inmiddels wel gezakt bij Hendriks, maar ze geniet nog steeds van elke overwinning. “Vooral omdat we voorafgaand aan het seizoen eigenlijk geen enkele verwachting hadden. Doordat enkele bepalende speelster niet beschikbaar waren, dachten we dat een plek in de middenmoot het hoogst haalbare zou zijn. Dat het nu zo goed gaat, is in dat licht bezien een grote verrassing.”

Het komt echter niet vanzelf. “We trainen hard en proberen onze sterke punten zo goed mogelijk te benutten. Tegen FBC kon je zien dat we van ze wegliepen  toen we het tempo omhoog gooiden. En dan is het voor het publiek denk ik, ook echt leuk om te zien.”

Coach Henk Leenders kan zijn geluk bij de uitstekende prestaties van de vrouwen niet op. “Dit had ik niet verwacht toen me afgelopen zomer werd gevraagd of ik interesse had om deze groep een jaartje te trainen. Helemaal omdat ik tegelijkertijd speelsters van het tweede moest inpassen. Ik denk dat dat laatste ook aardig is gelukt. Er staat een brede selectie waarin ik kan doorwisselen zonder dat de ploeg daardoor verzwakt.” Het tweede team is volledig opgeheven. “Die speelsters leiden we bij het eerste op. Ik heb de ervaren speelsters daarop voorgehouden dat zij steeds meer op de bank moeten zitten. Zover is het natuurlijk nog niet, maar het gaat wel de goede kant op. Dat zie je ook in de verdeling van de doelpunten.”

Volgens Hendriks is de sfeer in het team in ieder geval niet aangetast door de nieuwe speelster. “De spelletjesavond was erg geslaagd. Dit is ook buiten het veld een leuk team. De prestaties helpen daar natuurlijk ook een handje bij, maar ik denk niet dat het alleen daaraan ligt. We zijn nu dichtbij een zeer verrassend einde van het seizoen. Nu we zo ver gekomen zijn, wil ik kampioen worden ook. Dat mogen we niet meer laten glippen.”

Doelpunten HV Angeren: EmmyHendriks (7), Karlijn Hoogveld (6), Pavla Stankova (5), Anouk Scholt
en (4), Lieke Hegeman (3), Ilse Tijssen (3), Daniëlle Slokker, Ramona Bouwman en Marjolijn Geurtz. Naamloos

 

Bron: De Gelderlander 19-1-2015

Like en volg ons!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.