HV Angeren in tweede helft tegen Apollo ’70 onherkenbaar

Stankova zwijgt bij terugkeer

De selectie van HV Angeren kreeg vorige maand welkome aanvulling met de terugkeer van Pavla Stankova. De routinier maakt er zelf liever geen woord aan vuil.

Palva Stankova is na een jaartje in een vreemde omgeving terug op het oude nest. De handbalster keerde in december terug bij HV Angeren na een kort avontuur bij OBW in Zevenaar. Of ze echt blij is met haar terugkeer werd zaterdagavond niet duidelijk.

Met een chagrijnige blijk kwam de routinier (34) na de 15-20 nederlaag tegen Apollo ’70 uit de kleedkamer. Het journaille had zich de rit naar thuishal Walburgen in Gendt kunnen besparen, mokte ze. “Ik ben terug bij Angeren, ja. Om privé-redenen. Verder wil ik er niets over zeggen.”

Stankova verliet HV Angeren in het najaar van 2011 na onenigheid met toenmalig coach Wim Leenders. Nu Hans Wissing het stokje van Leenders heeft overgenomen, was er voor Stankova geen reden meer om nog langer ‘weg’ te blijven. HV Angeren is en blijft tenslotte haar club. Maar hoe het haar bij OBW is vergaan en hoe ze de toekomst van ‘haar cluppie’ ziet, blijft vooralsnog dus in nevelen gehuld. “Ik wil niet over mezelf praten”, meldde ze.

Over het merkwaardige verloop van de wedstrijd tegen concurrent Apollo ’70 uit Wehl wilde Stankova met enige tegenzin dan nog wel iets zeggen. Maar een eenduidige verklaring over de ineenstorting in de tweede helft had de cirkelloopster ook niet. HV Angeren leidde halverwege na een goede eerste helft met 12-10. In de tweede helft lukte er ineens niet meer. De thuisploeg scoorde nog slechts drie keer en ging roemloos ten onder. “We gingen prutsen”, had Stankova zelf ook gezien.

HV Angeren straalde zaterdag opvallend weinig spelvreugde uit. Coach Hans Wissing repte na afloop van een ‘enthousiaste groep’, maar veel enthousiasme viel er tijdens de wedstrijd niet te bespeuren.

Wissing had zich aan de kant ook verbaasd over het grillige gedrag van zijn pupillen. “De pap was een beetje op, zo leek het. In de eerste helft was iedereen heel attent, na rust zag ik gelatenheid. Het was tam. De speelsters steunden elkaar minder en er werd niet meer gepraat. Misschien had het ook wel met conditie te maken, maar ik denk eerder dat het tussen de oren niet helemaal goed zat.” Apollo ’70 maakte zaterdag pijnlijk duidelijk dat een snelle terugkeer van HV Angeren in de hogere handbalregionen na twee opeenvolgende degradaties er zeker dit seizoen niet in zit. Daarvoor presteert de Betuwse ploeg in elk geval te wisselvallig. Bij winst had HV Angeren zich nog in de titelstrijd van de tweede klasse B (Oost) kunnen mengen, maar die kans lijkt nu wel verkeken. De achterstand op koploper Zwolle groeide tot zes punten en het gat met Apollo ’70 bedraagt nu vier punten.

“De tweede tot de vierde plaats is het doel”, toonde Wissing zich reëel. “Hogere doelstellingen moet we ook niet maken, want dan komt er te veel spanning op te staan. Daar schieten we niets mee op.”

HV Angeren – Apollo’70 15-20  (12-10)
Doelpunten HV Angeren: Pavla Stankova 4, Emmy Hendriks en Ilse Tijssen 3, Karlijn Hoogveld 2, Marjolijn Geurtz, Daniëlle Slokker en Anouk Scholten 1.

Like en volg ons!
Tags: