Angeren heeft zijn eigen Van Gaal

Angeren heeft zijn eigen Van Gaal

ANGEREN – Wim Snijders is de nieuwe trainer/coach van de handbalsters van Angeren. Hij is naar eigen zeggen anders dan anderen: “Ik ben hard en duidelijk”.

Topschutter Daphne van de Koppel omschrijft hem als bloedfanatiek en extreem gedreven, zelf houdt hij het op hard en duidelijk.

Wim Snijders is de nieuwe coach van de handbalsters van Angeren en de speelsters zullen het weten: niet trainen is weinig tot niet spelen. ” Je moet vooraf duidelijke afspraken maken, anders nemen ze je vroeg of laat in de maling”, aldus de zeer ervaren coach.

Snijders (57) loopt al een tijdje mee in het handbalwereldje. De afgelopen jaren was hij vooral actief bij Fortissimo in Cothen. Daar trainde hij de reserves van de eredivisionist. Vorig seizoen had hij een jaar de mannen van hoofdklasser BDC uit Soest onder zijn hoede, maar dat was geen succes. “Een gebrek aan spelers en kwaliteit”, aldus Snijders. “Op een gegeven moment kwamen er nog zes of man naar de training. Dat is niets. Bij Angeren heb ik twintig enthousiaste en talentvolle meiden. Dat is lekker werken.”

Snijders houdt van zijn meiden, maar regeert met strakke hand. Tijdens zijn eerste kennismaking liet hij er geen gras over groeien: ‘Stap in de trein en haak aan of blijf staan en haak af.’ De handbalsters van Angeren moesten even wennen aan de ‘Louis van Gaal van het handbal’. Snijders: “Ik spreek regelmatig met de voorzitter en die vertelt mij dat zowel speelsters als bestuur tevreden zijn over mijn werkwijze. Maar dat ik anders ben dan de doorsneetrainer of coach, dat is duidelijk.”

Snijders ademt handbal. Hij kan niet zonder. In het dagelijks leven is hij docent sport en bewegen aan de Wageningse Universiteit met handbal als specialisatie. ” Ik word niet gedreven door geld, maar door passie. Dat geldt lang niet voor alle coaches.”

HV Angeren start de competitie in de regioklasse op zondag 11 oktober met een uitwedstrijd tegen Tachos in Waalwijk. De selectie kent ten opzichte van vorig seizoen weinig veranderingen. De doelstelling is een plek bij de eerste vijf. “Dat moet kunnen, mits we niet worden geplaagd door blessures.”

Angeren handhaafde zich vorig seizoen in de regioklasse. De jaren daarvoor promoveerde de ploeg van de tweede naar de eerste klasse en van de eerste naar de regioklasse. “Met alle respect voor mijn voorganger, maar kampioen worden in de afdeling, daar is niets bijzonders aan. Het niveau daar is dramatisch. Ik denk dat deze groep nog beter kan. Maar dan moeten we wel trainen, trainen en nog eens trainen.”

Snijders begon in mei met de training en pakte de draad na een zomerstop in augustus weer op. Hij vindt dat zijn groep nu al progressie boekt. “Vooral op snelheid en het fysieke vlak. Ik hoop en verwacht dat dit een heel mooi seizoen wordt.”

No Comments

Post A Comment