Workout bij Fysiotherapie Marten van den Ploeg Angeren

Workout bij Fysiotherapie Marten van den Ploeg Angeren

12 Augustus mochten we (dames 1 en 2 van HV Angeren) na drie maanden weer gaan trainen.
Met als doel: conditioneel weer sterk worden; krachten op te bouwen; leren van elkaar; lachen met elkaar; Kortom, snel weer een echt “team” te worden;
We hadden precies anderhalve maand om al deze doelen voor een groot deel te verwezenlijken.  Onze nieuwe trainer, Hans Wissing, had er in ieder geval zin in. Hij had een leuke voorbereiding gepland waar we goed konden werken aan deze doelen.

Zondags trainen in de bossen bij Hotel Erica in Nijmegen. Op dinsdag naar Marten van den Ploeg en op donderdag mochten we eindelijk weer in de zaal in Gendt lekker met de bal aan de gang.

De dinsdag gingen we dus naar Marten van den Ploeg Sport fysiotherapeut. Voor sommige een vertrouwde omgeving, voor andere (gelukkig!) een nieuwe omgeving. Marten vertelde ons welke spieren voor ons als handballers belangrijk waren en hoe we blessures konden voorkomen. Bleek dat de techniek minstens zo belangrijk is als kracht (maar waarom we dan toch al die kracht oefeningen doen….?).

Na dit verhaal konden we gaan beginnen. Allereerst moesten we ons gaan opwarmen. Fanatiek gingen we op de fitness-apparaten de oefeningen doen. Standje “zo hard en zwaar mogelijk” en gaan! We moesten immers weer op krachten komen en konden de hele wereld weer aan na zo’n lange rustperiode.  Daarbij was het ook nog eens erg stimulerend als je de calorieën op het scherm eraf zag “vliegen”.  Door deze onervaren acties vlogen er bijna wat fanatiekelingen van de loopband af en handen we al bijna gescheurde spieren door de hometrainers. Zo gaat het dus als je een groep teamsporters op fitnessapparaten zet. Na deze warming-up was het tijd om te testen hoe fit we daadwerkelijk nog waren.

We hebben testen gedaan en de resultaten daarvan opgeschreven. Testen om te kijken of we al voldoende kracht hadden en fysiek nog sterk waren. O.a. gingen we krachtmetingen doen, evenwichts-, snelheidstesten en last but not least ons vetpercentage meten.

Toen we binnenkwamen hadden we niet verwacht flink te moeten zweten. Hoe kon dat immers met 20 vrouwen in zo’n kleine zaal. Maar met deze oefeningen (en de warmte buiten), hebben we ons toch flink in het zweet moeten werken. Een goede test om te weten hoe onze fysieke toestand na de vakanties en kermissen.

Dilemma was natuurlijk de meting van het vetpercentage. “Nee, dat gingen we niet doen, nergens voor nodig”. Toch ging iedereen overstag. Iedereen wilde stiekem wel de bevestiging dat alle “vetjes” op ons lichaam alleen maar spieren waren. Er waren blije gezichten, maar ik heb ’s avonds ook wat berichtjes gekregen met “ik eet niet meer” en een foto van een bord sla. Ik weet niet hoelang dit volgehouden is. Echter is een stevig lichaam ook zeker geen not-done voor de handbalsport zoals we in de tweede klasse hebben gemerkt.

Ook de tweede en derde dinsdag hebben we ons erg vermaakt. Stiekem hoopte we dat één van de knappe fysiotherapeuten Marten nog een keer zou bijstaan, maar waarschijnlijk voorzag Marten problemen met 20 vrouwen. Met Marten hebben we de reeks in ieder geval heerlijk Zen afgesloten.

We zijn de competitie ontzettend goed begonnen. Dit mede door de goede voorbereiding bij Marten van de Ploeg!

Marten, namens dames 1 en dames 2 wil ik je hartelijk bedanken voor de leuke en leerzame trainingen!

Lot Oosterink

Tags:
No Comments

Post A Comment