OBW krijgt haar revanche

GENDT – door Marloes Steerneman voerde van pure blijdschap een halve striptease uit na de door OBW gewonnen streekderby tegen HV Angeren (18-20). Het was tekenend voor de enorme druk die de Zevenaarse handbalsters zichzelf hadden opgelegd.

OBW was in Gendt belust op revanche na de dubbele nederlaag tegen de Betuwse rivaal, vorig seizoen in de regioklasse.

“Ik was vooraf heel gespannen”, bekende Marloes Steerneman, die met haar vier treffers een flinke inbreng had in de overwinning van OBW. “We waren allemaal extra gemotiveerd om hier te winnen en hebben als team heel goed gespeeld. Het werd nog wel even heel spannend op het laatst.”

OBW stond na een 2-2 tussenscore voortdurend op voorsprong en via 8-12 bij rust liep de marge na zes minuten in de tweede helft zelfs op tot zes treffers (9-15). Dat was vooral te danken aan de uitblinkende Annette Oudekerk, die vijf keer met vlijmscherpe afstandsschoten doel trof en nog vijf strafworpen benutte.

Vijf minuten voor tijd had de thuisploeg bij 16-17 het gat bijna gedicht. Goalie Petra Liebrand voorkwam met enkele puike reddingen de gelijkmaker, waarna OBW met pijn en moeite de overwinningen binnensleepte.

“Ik heb de ploeg in de rust gewaarschuwd: ‘let op, Angeren komt terug. En als het nog één doelpunt verschil is, wordt het een heksenketel’. Nou, zo ging het dus ook. Die reddingen van Petra kwamen op het juiste moment”, zei de opgeluchte coach Paul van den Berg.

De beide arbiters hadden zaterdagavond hun handen vol aan het harde treffen en waren scheutig met gele kaarten en tijdstraffen. Daphne van de Koppel, de gevaarlijkste aanvalster van Angeren, moest vlak na de pauze wegens haar derde twee minutenstraf met rood naar de kleedkamer. Dat overkwam tien minuten voor tijd ook Liza Boesing. Ten onrechte, want de Zevenaarse cirkelloopster werd op dat moment pas voor de tweede keer naar de kant gestuurd.

OBW liet zich er niet door van de wijs brengen. Van den Berg: “De vrouwen verdienen een groot compliment, dat ze zijn blijven handballen. Ze zijn niet in paniek geraakt en zijn niet gaan reageren op beslissingen van de scheidsrechters. Vorig jaar was het hier net zo’n wedstrijd en toen ging de ploeg over de rooie.”

HV Angeren-OBW 18-20 (8-12)

Treffers OBW: Annette Oudekerk 10 (5 strafworpen), Marloes Steerneman 4, Bauke Jansen 2, Linn Willemsen 2 (strafworpen), Cathy Reijmer 2.